ChatGPT: En ny æra af automatisering i markedsføringen

Send mig en besked

Indholdsfortegnelse

Udviklingen står på ingen måde stille, derfor er marketingverdenen også en fantastisk verden at følge med i. Det virker næsten som om, den altid er i topgear, og det kan være udfordrende at holde sig opdateret med de seneste trends og teknologier.

Siden jeg var 17 år, har jeg været en del af e-commerce-branchen, hvilket betyder det meste af mit voksne liv. Der er ikke meget, der overrasker mig længere. Det, der derimod overrasker mig, er tempoet, hvormed tingene sker i dag sammenlignet med bare for 5 år siden.

AI og maskinlæring har i mange år været trendy termer inden for den digitale sfære. Men for at slå igennem på markedet er det efter min overbevisning nødvendigt at mestre alle aspekter af det og drive en forretning – ikke kun marketing, men også indkøb og logistik.

Til dagligt har jeg fornøjelsen af at arbejde med en bred vifte af dygtige e-commerce-forretninger, der skal navigere i disse tider. Her er ChatGPT blevet mit go-to-værktøj for at kunne optimere min egen tid og deres tid.

ChatGPT forklaret

ChatGPT – Det kraftfulde AI-sprogværktøj, der forstår og svarer på spørgsmål. ChatGPT, der er trænet af OpenAI, er en imponerende algoritme baseret på neurale netværk, som behersker sprog i en bred vifte af emner, inklusive dansk.

Med dybdegående indlæringsteknikker og en enorm mængde data leverer ChatGPT præcise svar og kan endda oversætte med lethed og i en utrolig hurtig fart. De seneste opdateringer af ChatGPT giver også mulighed for online funktioner, hvor du kan bruge ChatGPT til at opsummere tekster, videoer og meget mere.

Det unikke ved ChatGPT er ikke kun selve måden, hvorpå systemet fungerer, men også den måde, hvorpå softwaren interagerer med andre systemer og softwareløsninger. Samtidig er ChatGPT utroligt nemt og intuitivt at bruge. Se min video nedenfor for at få en demonstration.

ChatGPT kom virkelig på alles læber tilbage i januar i år, for bare små 6 måneder siden, og siden da er der virkelig sket meget. Der er også mange, der har sagt, at denne teknologi potentielt kunne være en spilændrer og føre til arbejdsløshed for mange mennesker, men jeg vælger ikke nødvendigvis at tro på det.

I denne artikel vil mit fokus være på, hvordan du kan bruge ChatGPT til at øge dit output, især når det kommer til tekst. Jeg vil også gå i dybden med, hvordan du korrekt bruger forskellige “prompts”. For at forklare kort, er “prompts” de spørgsmål, du stiller ChatGPT for at få svar. Det er afgørende, hvordan du stiller spørgsmålet, hvis du ønsker gode og brugbare svar. Jeg vil uddybe dette længere nede i teksten.

Så lad os begynde!

ChatGPT Sådan bruger du det (Basic)

Videoen, som jeg har delt, handler om at skrive produkttekster med ChatGPT. Det er naturligvis kun én af mange muligheder, du har, og den skal tjene som et eksempel på, hvordan man kan bruge systemet.

Når det kommer til at bruge ChatGPT, har jeg brugt mange timer på at lære og forstå, hvordan det fungerer, og jeg bliver stadig mere og mere imponeret over systemet.

Nu tænker jeg, at det er på tide, at du selv prøver det af? Klik på linket længere oppe og registrer dig, så kan du også teste nogle af disse kommandoer og se, hvilke resultater du får.

Her finder du en liste over eksempler på “kommandoer”, du kan teste.

 • Ret denne tekst for fejl [indsæt den ønskede tekst]
 • Omskriv denne tekst 100% [indsæt den ønskede tekst]
 • Giv mig 20 emner til et blog indlæg om [indsæt emnet]
  – Et trick hvis emnerne er for lange, så sørg for at afgrænse din kommando du kan bruge: emnet må maks være 5 ord.

 • Lav en vurdering af min tekst som helhed [indsæt emnet]
 • Spørg mig om 10 ting for at bedre kunne forstå mig 
  – Tanken bag denne kommando, er at ChatGPT ved at udspørge dig bliver bedre til at kunne forfatte ting på dine vegne da den lærer dig at kende og den husker det!

 • Giv mig 10 overskrifter om [indsæt emne]
 • Skriv en artikel på 500 ord om [indsæt emne] med humor]
 

Herover ser du et eksempel på hvordan svar på et spørgsmål kan se ud

Nu har jeg efterhånden testet ChatGPT på mange måder, og især når det kommer til tekst, herunder SEO-tekster både for mine kunder og mig selv. Det er min klare opfattelse, som efterhånden er blevet støttet af mange, at man godt kan bruge ChatGPT til at skrive tekster til alt fra blogindlæg, produkter, artikler osv.

Men det betyder ikke, at man ikke skal være selvkritisk og læse korrektur – for det skal man. Google har dog svært ved at skelne mellem AI og menneskeskrevne tekster, hvis det er i den rette kontekst.

ChatGPT SEO hacks - Meta/Title descriptions

Der er ingen tvivl om, at SEO er meget vigtigt for alle, uanset om du er en stor eller lille spiller. Siden jeg først stiftede bekendtskab med SEO-disciplinen tilbage i 2006, har denne branche udviklet sig til en millionforretning, og det er nemt at blive forblændet af dem, der udbyder services inden for SEO.

Men hvad betyder ChatGPT for dig, og hvordan kan du bruge det? Herunder finder du en række “prompts/kommandoer,” som jeg allerede bruger til mine kunder i dag. Det er vigtigt at huske på, at ChatGPT ikke er fejlfri, men den er supergod til at give inspiration.

Her kommer nogle eksempler til inspiration:
 
 • Giv mig 20 søgeord omkring [emne]

  ( husk du kan altid udspecificere det endnu mere, kun fantasien sætter grænser, det kunne være man tilføjer “søgeord omkring [emnet] der starter med A )

 • Giv mig 20 title-tags for [emne]
 
 • Læs denne [indsæt tekst] og vælg de bedste Søgeord udfra tekstens indhold
 
 • Lav en liste på 20 synonymer for [søgeord]
 
 • Research de bedste ankertekster for [søgeord]
 

Når du giver en “prompt/kommando,” vil det for det meste være nemmest at bede den om at gøre det på dansk, medmindre du selvfølgelig skal lave engelsk indhold.

 

Der er også kommet en række Plugins til ChatGPT, heunder et plugin der hedder SEO, det kan hjælpe dig med en række ting, og faktisk i nogle tilfælde erstatte andre meget dyre tools, så prøv det evt. 

Søgeord udfra tekstens indhold eksempel:

Jeg har indstillet min ChatGPT til dansk, så behøver ikke spørge den om at gøre det på Dansk, men her kan i se jeg indsætter en tekst faktisk fra det her indlæg som den så kommer med nogle eksempler på.

HTML med ChatGPT er super nemt!

Jeg har aldrig været en haj til at kode, men jeg har lært mig selv lidt HTML med tiden. Det kunne jeg dog have sparet mig for, for ChatGPT tager den del til et helt nyt niveau. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at dem der ikke bruger det i dag i stedet for at søge sig frem på Google, spilder deres tid.

Her får du en liste med dem jeg bruger ofte:

 • Hvordan tilføjer jeg en animation til et HTML-element ved hjælp af CSS
 
 • Koden til at indsætte et link i en HTML editor
 
 • Koden til at lave en H2 header i HTML
 
 • Opsætning af Google Tag Manager i koden
 

 

Sådan her virker det!

Simple HTML Kode – Style ovenstående tekst så det fremstår i punktform
Koden til at lave en H2 header i HTML

Der er ingen grund til at bruge Google, når tingene her bliver serveret på et sølvfad, og som I kan se, er det bare at trykke på “kopier kode”, og så er vi i gang.

ChatGPT & Tekster Generelt?

Du skal helt klart være kritisk, men samtidig ser vi også et kæmpe skift i, hvordan verden fungerer på de forskellige platforme. Både Google og Facebook har annonceret inden for den seneste uge, at de begynder at implementere automatisk produktion af annonce materiale på deres platforme ved hjælp af AI. Dette betyder, at dem, der tidligere havde svært ved at følge med, pludselig vil kunne følge med og producere meget indhold. Derfor skal du selvfølgelig ikke bare udgive hovedløst indhold til dine kunder, men du skal hoppe med på vognen og følge med, ellers risikerer du at blive overhalet.

Her får du en liste med dem jeg bruger ofte:
 • Skriv en tekst om [emne] brug temperatur 0.5 til 0.7

 • Omskriv denne tekst [Indsæt tekst] 100% med et LIX tal på 27

 • Ret denne tekst for fejl [indsæt tekst]

 • Oversæt denne tekst [indsæt tekst ] til valgte [Indsæt sprog]

   

Sådan her virker det!

Jeg bad ChatGPT om at fortælle hvad temperatur betyder.
Skriv en tekst til facebook omkring Vitaminpiller og kosttilskud, brug temp 0.3

Her kan man tydeligt se hvordan den skriver teksten, i en afdæmpet meget “pæn” version, hvor den ikke er særligt kreativ.

Mit største takeaway fra ChatGPT er, at det er en mulighed og sandsynligvis en af de største i nyere tid, der vil komme til at ændre mange brancher. Det er forståeligt, når man tænker på, at al data er tilgængelig ved blot at stille et spørgsmål.

Den største fare, jeg kan se, er hvad der sker, når folk opdager, at ChatGPT og andre AI-værktøjer som f.eks. Bart, bruger folks data uden at give dem credit for deres arbejde. Hvem vil så i teorien have lyst til at producere indhold, når det “bare” bliver kopieret? Det er noget at tænke over!

God aften til jer herfra!
// Jacob //